Davor Dedić

Posted on

Davor Dedić završio je srednju glazbenu školu, odjel za glasovir i diplomirao Glazbenu kulturu na Pedagoškom fakultetu u Osijeku. Od 2004. vanjski je suradnik, a od 2007. zaposlen je na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Klavirski je suradnik i tajnik Glazbene radionice mladih “Polifonija”, u sklopu koje djeluje nekoliko pjevačkih ansambala: Dječji zbor Osječki zumbići, Dječji zbor Brevis i Vokalni ansambl Brevis, s kojima je kao korepetitor osvojio niz nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Dobitnik je posebnih priznanja kao najbolji klavirski suradnik na natjecanju pjevačkih zborova Glazbene svečanosti hrvatske mladeži (2000. i 2003.godine.).

Umjetničku djelatnost upotpunjuje afinitetima prema jazz i popularnoj glazbi čime nadograđuje svoju klasičnu naobrazbu. Godinu se dana usavršavao kod Heralda Nuwirtha na Konzervatoriju za jazz glazbu u Klagenfurtu. Od 1995. do 2002. bio je član osječkog jazz ansambla “Argus”, a od 2004. do 2005. bio je član Cubisma. Od 2002. godine stalni je klavirist u ritam sekciji HGM jazz orkestra u Zagrebu pod ravnanjem Sigija Feigla, s kojom ostvaruje velik broj koncerata u suradnji s poznatim svjetskim jazz glazbenicima u zemlji i inozemstvu.

Kao vanjski suradnik – korepetitor surađivao je s operom HNK-a u Osijeku, a ostvario je i velik broj nastupa kroz suradnju s raznovrsnim hrvatskim revijskim orkestrima i ansamblima. Snimio je i bio gost na nekoliko nosača zvuka, a s ansamblima snima i za potrebe Hrvatskog radija i televizije.